E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

E-Ticarette İthalata Dayalı Artış

Son zamanlarda e-ticaret alanında artan bir ithalat eğilimi dikkat çekiyor.

1 Nisan itibarıyla, Türkiye’ye e-ticaret yoluyla getirilen ürünler için ülkede bir iktisadi işletmeci bulundurulması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, bu yeni düzenleme doğrultusunda denetimlerine başladı. Şartlara uymayan platformlar ve satıcılar için Türkiye’den erişim engeli getirilmesi ihtimali bulunuyor. Eğer yönetmelik hükümleri yerine getirilmezse, Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurarak erişim engeli talebinde bulunabilecek ve bu karar mahkeme aracılığıyla uygulanabilecek. Ekonomim’den alınan habere göre, en fazla ürün gönderen platformlar arasında yer alan TEMU ve diğer doğrudan satış yapan firmalar halen yasal temsilci atamadı.

Türkçe ve TL Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Yeni yönetmelik, temsilci bulundurma şartının yanı sıra, Türkiye pazarına sunulan ürünler için çeşitli ek düzenlemeler içeriyor. Promosyon amaçlı olsa bile, Türkiye’deki son kullanıcıya yönelik sunulan her ürün piyasada mevcut kabul ediliyor. Bu kapsamda, ürünlerin Türkçe dil seçeneğiyle sunulması, fiyatların Türk lirası cinsinden belirtilmesi ve Türkiye’deki adreslere teslimat yapılabilmesi gibi şartlar da zorunlu hale getirildi.

Related Posts

Ped değil, altın paket: Kişisel bakım da artık lüks

Enflasyondaki dalgalanmalarla birlikte her ürüne de ayrıca zam geldi. Bu ürünlerden biri de kadınlar için çok önemli olan hijyenik pedler oldu. Kadınlar temel kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını karşılamak konusunda artık güçlük çekiyor. Bu yıl en uygun hijyenik pedin fiyatı 69,90 lira, en yüksek fiyatlı ped ise 400 lira.

Şimşek döneminde takibe düşenlerin sayısı 10 katına çıktı

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısı son iki yılda 10 katına çıktı.

Devler kapıştı fatura Türkiye’ye patlayacak

Enerji piyasalarında sular durulmuyor. Bir yandan Rusya, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı benzine ihracat yasağını yeniden gündeme alırken; diğer yandan ABD, Moskova’ya yönelik sert ekonomik yaptırımların sinyalini veriyor. Küresel çapta yankı uyandıran bu iki gelişme, Türkiye dahil pek çok ülke için akaryakıt fiyatlarında yeni zamların habercisi olabilir.

Karadeniz’in su ürünleri ihracatı arttı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 167 milyon 191 bin 155 dolara ulaştı.

Yönettiği bankadan 265 milyon kredi aldı

‘Kuvva Gıda’ adlı şirketin sahibi olan AKP’li Veysi Kaynak yöneticisi olduğu Ziraat Bankası’ndan kendi şirketine 265 milyon lira kredi, devletten de 840 milyon lira teşvik aldı.

Rekor satış! Son bir yılda aldılar!

2025 yılının ilk yarısında Türkiye genelinde gerçekleşen gayrimenkul satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382 adede ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek ikinci ilk yarı verisi olma özelliği taşıyor …

vozol center