Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer: Uzmanlardan Önemli Uyarılar!

Tırnak mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, bağışıklık sistemi zayıf olanların, diyabet hastalarının, yaşlıların, sporcuların ve sürekli ıslak ortamlarda çalışmak zorunda kalan meslek gruplarının tırnak mantarına yatkınlığının olduğunu ifade ediyor. Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtiyorlar. Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarını önlemek için pamuklu, bambu ve gümüş içerikli çoraplar giyilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tırnak mantarının başlıca sebebi Dermatofitler

Tırnak mantarına genellikle “Dermatofitler” adı verilen mantar türlerinin neden olduğunu belirten Podolog Muharrem Tosun, en yaygın olanlarının Trichophyton rubrum ve Trichophyton mentagrophytes olduğunu söylüyor.

Kimler daha yatkın?

Tırnak mantarına daha yatkın olan kişilerin bağışıklık sistemi zayıf olanlar, diyabet hastaları, yaşlılar, sporcular ve sürekli ıslak ortamlarda çalışan meslek grupları olduğunu belirten Podolog Muharrem Tosun, ayrıca uzun yol şoförlerinde de sıkça tırnak mantarıyla karşılaşıldığını ifade ediyor.

Tedavi yöntemleri neler?

Mantarların tedavisinde en yaygın yöntemlerin topikal antifungal kremler, oral antifungal ilaçlar, lazer tedavisi ve mekanik temizlik işlemi olduğunu belirten Tosun, tedavinin sabır gerektirdiğini vurguluyor.

Hijyen kuralları hayati önem taşıyor

Tırnak mantarının çoğu zaman ayaklarda görüldüğünü belirten Tosun, alınması gereken hijyen önlemlerini sıralıyor ve ortak kullanım alanlarında dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tedavi edilmeyen tırnak mantarı yaşam kalitesini düşürüyor

Uzun süre tedavi edilmeyen tırnak mantarının kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini belirten Tosun, tırnak mantarının deriye bulaşma riski de bulunduğunu söylüyor.

Tedavisi sabır gerektiriyor

Tosun, tırnak mantarının ayaklarda daha sık görülmesinin sebebinin mantarların karanlık ve nemli ortamlarda daha rahat yaşama imkanı bulması olduğunu belirtiyor ve tedavi sürecinde sabır gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Aşırı sıcaklar kalp hastalıklarını tetikliyor!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nem, kalp hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Samim Emet, özellikle 50 yaş üzeri bireyleri, sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğü ve ani kalp krizlerine karşı uyardı.

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “elektronik sigara daha az zararlı” algısının doğru olmadığını belirtti. “Elektronik sigara konusunda ciddi bir algı bozukluğu ortaya çıkarılmaya başlandı. Bunlardan biri ‘Sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir’ diye. Asla doğru değil. ‘Sigaradan daha az zararlı’ deniliyor. Bu da doğru değil” açıklamasında bulundu.

vozol center