Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

Borsa İstanbul Haftalık Değerlendirme: 21-25 Nisan

Borsa İstanbul, 21-25 Nisan haftasında yurt içi ve yurt dışı gelişmelerin etkisiyle hareketli bir dönem geçirdi. Küresel piyasalardaki ABD-Çin gerilimi ile İstanbul’daki depremler ve siyasi gelişmeler, BIST 100 endeksinin seyrini belirledi. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması da işlem hacmini etkiledi.

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24’lük artışla tamamlarken, bankacılık endeksi yüzde 2,65 ve sanayi endeksi yüzde 1,63’lük artış kaydetti. Sektör bazında en dikkat çeken yükseliş yüzde 20,07 ile finansal kiralama faktoring sektöründe yaşanırken, sigorta endeksi yüzde 3,12’lik kayıpla en fazla düşen sektör oldu.

Kazandıran 3 Hisse

BIST 100 endeksinde yatırımcısına en yüksek getiri sağlayan hisse yüzde 21’lik primle Borusan Yatırım (BRYAT) olurken, onu yüzde 15,07’lik yükselişle Tofaş (TOASO) ve yüzde 13,37’lik artışla Galatasaray Sportif AŞ (GSRAY) takip etti.

Kaybettiren 3 Hisse

Haftanın kaybedenleri arasında yüzde 17,99’luk düşüşle Grainturk Holding (GRTHO) ilk sırada yer aldı. Mia Teknoloji (MIATK) yüzde 11,24 ve Enerya Enerji (ENERY) ise yüzde 9,63 değer kaybı yaşayarak haftayı ekside kapattı.

Geçen hafta BIST 100’deki toplam işlem hacmi, resmi tatil nedeniyle önceki haftaya göre 375 milyar 968 milyon TL olarak gerçekleşti. Hacim açısından en çok işlem gören hisse Akbank (AKBNK) 24 milyar 839 milyon TL ile liderliği elinde tuttu. Türk Hava Yolları (THYAO) 23 milyar 597 milyon TL ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) ise 23 milyar 587 milyon TL’lik işlem hacmiyle sıralamayı tamamladı.

Endeksteki hisselerin toplam piyasa değeri 8 trilyon 575 milyar TL’ye yükselirken, Aselsan (ASELS) 616 milyar 968 milyon TL’lik piyasa değeriyle zirvede yer aldı. Aselsan’ı 438 milyar 495 milyon TL piyasa değeriyle Türk Hava Yolları (THYAO) ve 430 milyar 920 milyon TL ile Garanti BBVA (GARAN) takip etti.

Related Posts

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir