Esnafa konum paylaşımı vergisi: Ödemeyene milyonluk ceza!

Esnafa Konum Paylaşımı Lisans Ücretleri Geliyor: İşte Detaylar

İnternet sitelerinde konum paylaşımı yapan esnaflar, artık bin 750 lira ile 1 milyon 750 bin lira arasında değişen lisans ücretleri ödeyecekler. Ayrıca, lisans bedelini ödemeyenler için 10 katı ceza uygulanacak.

AKP milletvekillerinin hazırladığı Köy Kanunu yasa teklifi kapsamında, internet üzerinden konum paylaşan milyonlarca esnaf ve işletmeden lisans ücreti alınması planlanıyor.

Lisans Ücretleri ve Cezalar

Ticari işletmeler, restoranlar, kafeler, berberler ve terziler gibi küçük işletmeler de dahil olmak üzere, müşterilere kolaylık sağlamak amacıyla kullandıkları haritalar için yıllık lisans ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Lisans bedelleri bin 750 lira ile 1 milyon 750 bin lira arasında değişirken, ödemeyen işletmelere ise 10 katına varan cezalar uygulanacak. Bu cezalar, 17 bin 500 lira ile 17 milyon 500 lira arasında olacak.

‘Küçük Esnaf Zorlanacak’

Yerli yazılım şirketi Başarsoft’un Başkanı Alim Küçükpehlivan, teklifin küçük işletmeler üzerinde büyük bir yük oluşturacağını belirtti. Küçükpehlivan, web sitelerinde adreslerini harita üzerinde gösteren ticari işletmelerin bu düzenleme kapsamına gireceğini ifade etti.

WhatsApp Konumları da Kapsamda Mı?

Küçükpehlivan, yasa teklifinin WhatsApp üzerinden yapılan yıllık birden fazla konum paylaşımını da kapsayabileceğini öne sürdü. Ayrıca, televizyon ve gazetelerde yayınlanan haritalı hava durumu veya yol bilgisi gibi içeriklerin de ticari faaliyet olarak değerlendirilip lisansa tabi olabileceğini söyledi.

Related Posts

Ped değil, altın paket: Kişisel bakım da artık lüks

Enflasyondaki dalgalanmalarla birlikte her ürüne de ayrıca zam geldi. Bu ürünlerden biri de kadınlar için çok önemli olan hijyenik pedler oldu. Kadınlar temel kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını karşılamak konusunda artık güçlük çekiyor. Bu yıl en uygun hijyenik pedin fiyatı 69,90 lira, en yüksek fiyatlı ped ise 400 lira.

Şimşek döneminde takibe düşenlerin sayısı 10 katına çıktı

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısı son iki yılda 10 katına çıktı.

Devler kapıştı fatura Türkiye’ye patlayacak

Enerji piyasalarında sular durulmuyor. Bir yandan Rusya, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı benzine ihracat yasağını yeniden gündeme alırken; diğer yandan ABD, Moskova’ya yönelik sert ekonomik yaptırımların sinyalini veriyor. Küresel çapta yankı uyandıran bu iki gelişme, Türkiye dahil pek çok ülke için akaryakıt fiyatlarında yeni zamların habercisi olabilir.

Karadeniz’in su ürünleri ihracatı arttı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 167 milyon 191 bin 155 dolara ulaştı.

Yönettiği bankadan 265 milyon kredi aldı

‘Kuvva Gıda’ adlı şirketin sahibi olan AKP’li Veysi Kaynak yöneticisi olduğu Ziraat Bankası’ndan kendi şirketine 265 milyon lira kredi, devletten de 840 milyon lira teşvik aldı.

Rekor satış! Son bir yılda aldılar!

2025 yılının ilk yarısında Türkiye genelinde gerçekleşen gayrimenkul satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382 adede ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek ikinci ilk yarı verisi olma özelliği taşıyor …

vozol center