Fırında baharatlı patates tarifi, nasıl yapılır?

Büyük küçük herkesin severek tükettiği ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates, birbirinden farklı tarifle karşımıza çıkabilir. Kızartma, haşlama, fırında ya da birçok yemeğin içinde yemeklere lezzet katarak sofralarımızda yerini alır.

Fırında baharatlı patates, kızartma patatese göre daha az yağda ve baharatların enfes aromasıyla birlikte pişiyor. Tarifin bir sınırı olmadığı gibi, baharatları da damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. İster kahvaltılarda ister akşam yemeklerinde sıklıkla tükettiğimiz patatesin en pratik ve lezzetli halini sizler için araştırdık. İşte yağ çekmeden, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık fırında patates tarifi…

FIRINDA BAHARATLI PATATES



4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Malzemeler;

  • 3 adet büyük boy patates,
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 2 dal biberiye

Yapılışı;

  • Fırını 200 derece de açın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisini hazırlayın.
  • Patatesleri ister elma dilim isterseniz de iri küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir kabın içerisinde patatesler hariç tüm malzemeyi ekleyin ve güzelce çırparak homojen bir karışım oluşturun.
  • Oluşan bu sosun içerisine kesmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip, tüm sosu patatesler ile harmanlayın.
  • Soslamış olduğunuz patatesleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
  • 25 – 30 dakika kızarana kadar pişirin ve fırından alın.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir