Hem sağlıklı hem lezzetli: Ispanak yemeği tarifi

Ispanak, içeriğinde bulundurduğu demir, kalsiyum ve magnezyum bakımından aynı zamanda A, C ve E vitaminlerini bol miktarda içerdiği için sıklıkla tüketilmesi gereken sebzelerden bir tanesidir. Özellikle diyet yapan ve sağlıklı beslenen kişilerin menülerinden eksik etmediği, pratik ve az malzeme ile kurtarıcı olan ıspanak yemeği; başlı başına bir öğün olduğu gibi birçok tarife lezzet vermesi için, içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Birçok farklı şekilde tüketebileceğimiz bu sebzenin en basit ama en lezzetli ve doyurucu tarifini sizler için araştırdık. İşte ıspanak yemeği sevmeyenlerin bile iştahını kabartacak olan, ıspanak yemeği tarifi…

ISPANAK YEMEĞİ NASIL YAPILIR

Malzemeler;

  • 1 kilogram ıspanak,
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç,
  • 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 adet orta boy rendelenmiş havuç,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım su bardağı kaynar su,
  • Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı;

Öncelikle ıspanakları iyice yıkayın ardından bir kabın içerisine sirkeli su koyup topraklarından arınması için bekletin. Sirkeli suda beklettiğiniz ıspanakları bol suda durulayıp iri bir şekilde doğrayın ve suyunun akması için bir süzgece alıp bekletin.

Ispanakları yıkadıktan sonra ne kadar süzersek süzelim, pişerken bolca su salacağı için yemeğe su ilave ederken kontrollü davranmanızda fayda olacaktır.

  • Geniş bir tencere içerisine yemeklik doğradığınız soğanları ve zeytinyağını koyup orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar renk değiştirip hafif pembeleşince salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından rendelemiş olduğunuz havuçları da tencereye atıp, hafif yumuşayana kadar kavurun.
  • Havuçlar yumuşayınca suyu süzülen ıspanakları ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Son olarak pirinci, baharatları ve kaynar suyu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kısık ateşe alıp pişmesi için bırakın.
  • Yaklaşık 15-20 dakikanın sonunda tencerenin kapağını açıp, pirinçlerin piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatın.

Ve ıspanak yemeğiniz hazır. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp ister sıcak sıcak isterseniz de ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir