İlkbaharda asla bu besinleri ağzınıza sürmeyin

İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber gardıroplarda da değişimler başladı. Beslenme uzmanı Ro Huntriss da yeme alışkanlıklarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Ro, beslenme hedeflerine ulaşmak için mevsim ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Mevsim değişimlerinin yiyecek tercihlerini etkileyebileceğini aktaran Ro, sıcak aylarda genellikle salatalar, serin yemeklerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

BESİN ALIMINIZI ÇEŞİTLENDİRİN 

Uzman isim ,bahar aylarına girilirken besin alımınızı çeşitlendirebilmek içinse taze, mevsimlik ürünleri beslenmenize dahil etmenin önemli olduğunu açıkladı. Diyetisyen Ro Huntriss, diyetinize mevsiminde ürünler eklemenin besin alımınızı çeşitlendirmenize yardımcı olabileceğini söyledi.

İLKBAHARDA YEŞİLLİK TÜKETİN

İlkbaharda yapraklı yeşillikler, kuşkonmaz, çilek, turp gibi taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini  ifade etti. Yemek yapmayı sevenler içinse, muz, havuç, ananas, kara lahana ve mantar gibi besinlerin kullanılmasının sağlık açısından faydalı olabileceğini söyledi. Ro, ayrıca sıvı tüketimi alışkanlığının da değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

SU TÜKETMEYE DİKKAT EDİN

Sıcaklıkların artması nedeniyle vücut terleme yoluyla daha fazla su kaybı yaşanıyor. Bu da sıvı ihtiyacının artmasına neden oluyor. Ro, daha fazla su içmenin enerji seviyesinin korunmasına yaradığını ve sindirimi desteklediğini söyledi. Ro bu nedenle su alımını buna göre ayarlanması gerektiğini vurguladı. 

İLKHABARDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Aşırı işlenmiş gıdalar, fazla tuzlu yiyecekler, aşırı kafein, yağlı yemekler ve mevsimi olmayan sebze ve meyveler. Bu besinlerin tüketilmesi enfeksiyon gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu. 

“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “elektronik sigara daha az zararlı” algısının doğru olmadığını belirtti. “Elektronik sigara konusunda ciddi bir algı bozukluğu ortaya çıkarılmaya başlandı. Bunlardan biri ‘Sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir’ diye. Asla doğru değil. ‘Sigaradan daha az zararlı’ deniliyor. Bu da doğru değil” açıklamasında bulundu.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”