“Kış enfeksiyonları çocuklar arasında yaygınlaştı”

Çocuk Sağlığı ve Kış Enfeksiyonları

Kış aylarında çocuklar arasında yaygın olan enfeksiyonlara dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, hijyenin önemini vurguluyor. Dr. Çağ, çocukların bu enfeksiyonlardan korunması için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Hijyen Kuralları ve Bağışıklık Sistemi Desteklenmeli

Doç. Dr. Yakup Çağ, kış aylarında viral enfeksiyonların arttığını belirterek, aileleri uyarıyor. Hijyen kurallarına uyulması ve çocukların bağışıklık sistemlerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Çağ, “Çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak hastalıklardan korunmada önemli rol oynar” diyor.

“Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar Daha Hassas”

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam gelişmediğini belirtiyor. Bu nedenle ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları söylüyor:

  • Hasta çocukların diğerlerinden izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi enfeksiyon riskini azaltır.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme bağışıklık sistemini güçlendirir.

“Mutlaka Bir Sağlık Kuruluşuna Başvurun”

Dr. Çağ, viral enfeksiyonlarda ateşin sık görüldüğünü belirterek, ailelere ateşle başa çıkma konusunda önerilerde bulunuyor. Ayrıca, ateşin belirli bir süreden sonra düzelmemesi veya ek semptomlar görülmesi durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmasını tavsiye ediyor.

“El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyon Riskini Azaltır”

Dr. Çağ, enfeksiyonlardan korunma konusunda el yıkamanın önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, çocukların hava koşullarına uygun giydirilmesi, sağlıklı beslenme ve bol sıvı tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın olay yaratan fragmanına tepki yağdı: Başörtüsünü çıkarıp ateşe attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu. 

“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “elektronik sigara daha az zararlı” algısının doğru olmadığını belirtti. “Elektronik sigara konusunda ciddi bir algı bozukluğu ortaya çıkarılmaya başlandı. Bunlardan biri ‘Sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir’ diye. Asla doğru değil. ‘Sigaradan daha az zararlı’ deniliyor. Bu da doğru değil” açıklamasında bulundu.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”