Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Türkiye’de Yüksek Enflasyon, Gayrimenkul Sektörünü Etkiliyor

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon, gayrimenkul sektöründe büyük bir yükselişe neden oluyor. Özellikle büyükşehirlerdeki konut fiyatları kontrolsüz bir şekilde artmaya devam ediyor.

En Pahalı Konutlar İstanbul, Muğla ve Aydın’da

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilk 5 il şu şekilde sıralanıyor:

  • Muğla – 8.811.790 TL (Amortisman süresi: 20 yıl)
  • Aydın – 5.707.260 TL (18 yıl)
  • İstanbul – 5.462.082 TL (15 yıl)
  • İzmir – 5.147.250 TL (14 yıl)
  • Çanakkale – 4.990.440 TL (15 yıl)

Amortisman süresi, bir yatırımın kira geliri ile ne kadar sürede geri kazanılabileceğini gösterir. Muğla’da konutların amortisman süresi 20 yıla kadar çıkarken, bu durum bölgedeki fiyat/kira dengesini de yansıtıyor.

En Ucuz Konut Kilis’te

Türkiye’nin en düşük fiyatlı konutlarına Kilis şehrinde rastlanıyor. Ortalama konut fiyatı 1.964.250 TL seviyesinde. Kilis’te konut fiyatları son bir yılda %17,37 oranında artmış ve amortisman süresi 13 yıl olarak belirlenmiş.

En Uygun Fiyatlı Diğer İller

Kilis’in yanı sıra, konut fiyatlarının görece uygun olduğu diğer iller ve ortalama fiyatlar şöyle:

  1. Kars – 2.068.848 TL (11 yıl)
  2. Kırıkkale – 2.258.034 TL (11 yıl)
  3. Hakkari – 2.266.588 TL (12 yıl)
  4. Bitlis – 2.373.856 TL (13 yıl)

Bu iller, yatırımcılar için daha kısa amortisman süreleri sunarak avantaj sağlıyor.

Konut Piyasasında Yatırım Geri Dönüş Süresi Önemli Hale Geldi

Artan fiyatlar sonrası kira gelirine dayalı yatırım geri dönüş süresi gayrimenkul yatırımlarında büyük önem taşıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde amortisman süresi 15 yıl iken, Kars ve Kırıkkale gibi illerde bu süre sadece 11 yıla kadar düşebiliyor.

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir