TPM 2.0 olmadan Windows 11’de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

Windows 11’de TPM 2.0 Olmadan İşletim Sistemi Yüklemek Pazarlık Konusu Değil

Üç yıl önce piyasaya sürülen Windows 11, hala güçlü donanım gereksinimlerine sahip. Microsoft, işletim sisteminin TPM 2.0 gibi sıkı gereksinimlerine vurgu yapıyor ve bu gereksinimin değişmeyeceğini belirtiyor.

Windows 11 piyasaya sürüldükten sonra, TPM 2.0 özelliğine sahip bir işlemci olmadan işletim sistemini yükleyebilir ve işlemci gereksinimlerini atlayabilirsiniz. Ancak Microsoft, TPM 2.0’ın Windows 11 için pazarlık konusu olmayan bir gereklilik olduğunu açıkça belirtiyor. Güvenliğin geleceği için TPM 2.0’ın rolünü detaylı bir şekilde açıklayan şirket, bu standartın vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

Windows 11’in Olmazsa Olmazı: TPM 2.0

Windows 11 için gerekli olan TPM 2.0, şirket tarafından “tartışılmaz bir standart” olarak adlandırılıyor. TPM 2.0, hassas verileri saklayan bir modül olup, donanımsal veya yazılımsal şekilde olabilir. Eski sürüm olan TPM 1.2’ye göre daha gelişmiş özellikler sunan TPM 2.0, Windows Hello, Credential Guard, BitLocker ve Secure Boot gibi güvenlik araçlarıyla daha iyi entegre çalışıyor.

Microsoft, TPM 2.0’ın güvenli dijital bir ortam oluşturmak için temel bir gereklilik olduğunu belirtiyor. Bu çip, eski donanımlara sahip sistemlerin Windows 11’e yükseltilmesini engelleyebilir, ancak şirket, bu gerekliliğin modern güvenlik tehditlerine karşı korunmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Microsoft, TPM 2.0’ı Windows’un geleceği için pazarlık konusu olmayan bir standart haline getirerek güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu sayede hem kullanıcılar hem de şirket, dijital alandaki artan veri koruma ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayabilecekler. Sonuç olarak, TPM 2.0 sadece bir öneri değil, Windows 11’in güvenli ve geleceğe hazır bir bilgi teknolojisi ortamı sunabilmesi için bir zorunluluktur.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 11’i desteklenmeyen cihazlara yükleyen kullanıcıları uyararak, herhangi bir güncelleme alamayacaklarını ve üreticilerin desteğini kaybedebileceklerini belirtmişti.

Related Posts

WhatsApp eskisi gibi olmayacak! Yeni özellik kabusunuz olabilir

Meta’nın WhatsApp’a getireceği reklam entegresi için endişeler artıyor. Uzmanlar söz konusu yeniliğin güvenlik açısından problem yaratağını belirtiyor.

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …

Apple’ın yeni ürünleri iOS 26 betasında ortaya çıktı

Apple’ın henüz tanıtmadığı ancak iOS 26 betasında ortaya çıkan ürünler, daha önce çıkacağı söylenen cihazlarla eşleşiyor.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Milli atıcılar Münih’te mücadele ediyor

Milli atıcıların da katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nın Münih ayağı sürüyor.

ChatGPT ile konuşmalarınız “sonsuza dek” saklanabilir!

OpenaI CEO’su Sam Altman, yapay zekâ ile görüşmelerin “doktor ya da avukatla konuşurmuşçasına” özel olması gerektiğini söylüyor ancak ChatGPT yakında tüm görüşmelerimizi saklamak zorunda kalabilir