Türkiye, yenilenebilir enerjide Avrupa’nın lideri olma yolunda ilerliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesi son 5 yılda iki katına çıkarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen yenilenebilir enerji pazarı haline geldi.

Özellikle güneş enerjisi sektöründe büyük bir sıçrama yaşayan Türkiye, 2023 sonu itibarıyla 12 GW’lık güneş enerjisi kapasitesine ulaştı. Rüzgar enerjisinde ise 11 GW’ı aşan kurulu güç ile önemli bir ivme yakaladı. Uzmanlar, bu büyümenin devam etmesi durumunda Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde Avrupa’nın en büyük yenilenebilir enerji üreticilerinden biri olabileceğini belirtiyor.

Hükümetin yerli ve milli enerji politikaları kapsamında teşviklerini artırması, özel sektör yatırımlarını da hızlandırdı. Ayrıca, enerji ithalatına bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Türkiye, bu alanda cari açığın daraltılmasına da katkı sağlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, “2023-2030 döneminde yenilenebilir enerjinin toplam elektrik üretimindeki payını %50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Bu hedefe ulaşılması durumunda Türkiye, temiz enerji dönüşümünde küresel arenada öncü ülkeler arasına girebilir.

Related Posts

Ünlü döner zinciri konkordato ilan etti: Adım başı şubesi vardı

Konkordato ilanlarına hergün bir yenisi ekleniyor. Ekonomideki kötü gidişat nedeniyle, finansman sıkıntısı yaşayan ve yüksek kredilerle karşı karşıya olan şirket ve iş yerleri ayakta durmakta zorlanıyor. Onlardan bir Ekrem Coşkun Döner oldu. Türkiye …

THY’den İspanyol şirketi iddialarına açıklama

Türk Hava Yolları (THY), İspanya merkezli Air Europa şirketiyle ilgilendiğine dair basında yer alan haberlerin ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaptı. THY, Air Europa’da potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini ve bu …

144 bin kişiye istihdam sağlayacak! Projenin detaylarını Bakan Uraloğlu paylaştı: 50 milyar dolarlık yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarını, jeopolitik konumunu ve devam eden projelerini detaylı şekilde anlattı. Özellikle demiryolu, karayolu, havayolu ve denizcilikte önemli ilerlemeler sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, hız limitleri ve trafik güvenliğiyle ilgili yapılan düzenlemeler ile İran ve Irak’ta mahsur kalan uçakların durumuna değindi. Bakan Uraloğlu, Orta Koridor’un Türkiye içindeki 2.262 km’lik belli kısımlarının tamamlandığını belirterek, 50 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek hattın 114 milyar dolarlık üretim etkisi ve 144 bin kişilik istihdam yaratacağını, Türkiye’nin bu stratejik demiryolu ile Çin-Avrupa taşımacılığında kilit NATO ülkesi konumunda olduğunu vurguladı.

Konut fiyatlarında 4 ayın en yüksek artışı

Konut Fiyat Endeksi (KFE) mayısta aylık bazda yüzde 3,4, yıllık yüzde 32,3 arttı.

Gelir İdaresi Başkanlığı 81 sözleşmeli personel alacak. İşte başvuru tarihi ve şartları?

GİB’in konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, kurum, yazılımcı, uzman yazılımcı, kıdemli uzman yazılımcı, lider uzman yazılımcı, bilişim sistemi uzmanı, siber güvenlik uzmanı, kıdemli siber güvenlik uzmanı, ağ yönetim uzmanı …

Türkiye’nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor

Türkiye’de 300’ün üzerinde akaryakıt istasyonu bulunan Zeren Group bünyesindeki Alpet, hisselerinin yüzde 49’unu mart ayında Virgin Adaları merkezli Mount Private Capital’e satmak için anlaşmaya varmıştı. Şirketin elinde bulundurduğu çoğunluk hisselerinin satışı için aynı fon ile yeniden masaya oturduğu öğrenildi.