TÜSİAD Başkanı Turan: 2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik

Ekonomiye ilişkin eleştirilerini sıralayan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik” dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan Sözcü TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, “Büyürken adil dağıtım yapmalıyız. Çünkü gelir dağılımı bozuldu” dedi. “Avrupa da şu anda sanayide problemler yaşıyor” diyen Turan, “Biz de Perspektif 2025’te sorunu koyduk, çözümü koyduk. 11 başlık altında topladık. Birinci bölüm hukuk ve demokrasi, ikincisi enflasyon. Mali politikalar, kayıt dışıyla mücadele, alınmayan yerlerden vergilerin alınması, kamunun verimliliği ve tasarrufu, bütçe disiplini bunları desteklememiz lazım” ifadelerini kullandı.

”Üç beş sene sonra yine aynı konuları konuşacağız”

“Yapısal reformlar önemli” diyen Turan, şöyle devam etti:

“Enerjide, hukukta, eğitimde, sanayide buralarda gerekli reformları yapmazsak korkarım üç beş sene sonra yine aynı konuları konuşacağız.”

”Süre uzadıkça stres artıyor”

“2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik” diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hedefimiz yüksek enflasyonu tek haneye düşürmek. Bunu düşüremediğimiz sürece verimli olma şansımız yok. Yaptık biz bunu geçmişte, yüzde 5’leri gördük. Süre uzadıkça stres artıyor.”

Ne olmuştu?

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) olağan genel kurul toplantısında gerçekleştirilen sunumda, “Politik hayatta olağanüstü olaylar” başlıklı slaytta; politikacılar, iş insanları ve gazetecilere yönelik yargı süreçlerine dikkat çekilerek “Sorgulanıyor, Tutuklanıyor” ifadeleri kullanıldı. Slaytta ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen teğmenler de “Ordudan ihraç ediliyor” ifadesiyle işaretlendi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras da yaptığı konuşmada, son haftalarda politik hayatta olağanüstü olayların yaşandığını belirterek, “Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyım atanıyor. Bir siyasi parti lideri hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor. Birçok sanatçının menajerliğini yapan bir iş kadını hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor” ifadelerini kullandı. Aras, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davalara da dikkati çekerek, “Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında, yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor. Bilirkişi görüşmesini yayınlayan gazeteciler gözaltına alınıyor, genel yayın yönetmeni tutuklanıyor” diye konuştu.

TIKLAYIN – TÜSİAD sunumundan: Politikacılar, iş insanları, gazeteciler sorgulanıyor, tutuklanıyor, kayyım atanıyor, teğmenler ihraç ediliyor…

TIKLAYIN – TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras; Kartalkaya, İliç, Soma’daki ölümlere dikkat çekti, dünyadan örnekler verdi “sorumlular hesap vermeli, yerlerine yetkin kişiler gelmeli” dedi

TIKLAYIN – TÜSİAD Başkanı Turan sordu: Kimin yüzü gülüyor?

TIKLAYIN -TÜSİAD’ın sistem ve iktidar eleştirileri gazete manşetlerinde!

 

Related Posts

Borsa günü nasıl tamamladı? (12 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 165,88 puan azalırken, toplam işlem hacmi 93,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,10, holding endeksi yüzde 1,82 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 0,37 ile metal ana …

Brent petrolün varili 68,78 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 68,78 dolardan işlem görüyor

Yuva kuran gençler için özel kampanya

Arçelik ve Beko, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Aile ve Gençlik Fonu” kapsamında yürütülen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde yeni ev kuran gençlerimize özel bir indirim kampanyası başlattı.

ABD bütçesinde mayısta büyük açık

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9 azalışla 316 milyar dolar oldu. ABD Hazine Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin bütçe dengesi raporunu yayımladı. Buna göre, 1 Ekim 2024’te başlayan ve 30 Eylül 2025’te …

Dünya Merkez Bankaları neden rekor seviyede altın biriktiriyor?

ECB, 2024 yılına yönelik avronun uluslararası kullanımına ilişkin raporunu açıkladı. Buna göre, 2023 sonunda yüzde 20 olan avronun uluslararası rezervlerdeki payı, geçen yılın sonunda döviz kuru dalgalanmalarına göre ayarlandığında büyük ölçüde …

ABD-Çin görüşmeleri piyasaları harekete geçirdi: Gözler enflasyon verisinde

Küresel piyasalarda risk iştahı, ABD ile Çin arasında ticaret görüşmelerinden gelen olumlu sinyallerle artışa geçti. Ancak yatırımcıların gözü bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisinde. Kritik veriler öncesi tahvil alımları hızlanırken, emtia ve hisse senetleri yön arayışını sürdürüyor.